Entre Nous

Op Bellevue is iedereen entre nous: onder ons. Wij, Elly en Jurriaan, streven ernaar dat de gasten niet slechts een heerlijke vakantie hebben, maar hun verblijf hier ook ervaren als een persoonlijke verrijking. Dank zij het contact met andere vakantiegangers, met ons en met de geest van Bellevue. In figuurlijke zin dus hè, want echte geesten zijn er niet...

Vanaf het prilste begin van onze relatie – het voorjaar van 1976 (!) – hebben we het plan gehad een herberg te beginnen. In Overijssel, Groningen of Friesland, dachten we toen, want daar was onroerend goed nog betaalbaar. Niet dat we geld hadden hoor, dus eerst zijn we maar eens aan het werk gegaan. En vanaf dat moment loopt het leven uiteraard anders. We kochten een zeilschip met twee masten en een midzwaard, waar we bijna tien jaar op woonden. Totdat op een kwade (of goede?) dag de motor niet wilde starten en we na anderhalf etmaal martelen in de machinekamer een besluit namen: we zouden weer eens met de tent op vakantie gaan. Naar de Franse Morvan, waar we al eerder kampeerden.

Tijdens dat verblijf, in mei 1998, vonden we Maison Bellevue. En de oude droom van een eigen herberg, die al die tijd smeulde zonder dat we daar erg in hadden, vlamde weer op. Sindsdien bouwen we gestaag aan de verwezenlijking van onze droom, en achteraf lijkt het wel of alle jaren eraan voorafgaand al in het teken daarvan stonden. Elly’s werk in de horeca (in de bediening én achter de kachel), Jurriaans schrijverij over gastronomie, het paste opeens wonderwel in onze nieuwe plannen: gasten ontvangen op Bellevue.

Dat laatste doen we nu sinds 2005. Ons streven is niet eens dat gasten weer terugkomen (al doet het gros dat wel: er zijn er die al vijftien keer zijn geweest!). Nee, iedereen heeft wel een vakantie in zijn leven die om een of andere reden onvergetelijk is. Onze missie – zoals dat heet – is mensen zo’n vakantie te bieden. Of dat ook voor jou gaat gelden? Het antwoord is culinair:

The proof of the pudding is in the eating’.

Welkom entre nous, op Bellevue…