Entre nous

Op Bellevue is iedereen ‘entre nous’ (onder ons). Zoals voorheen Elly en Jurriaan en sinds voorjaar 2022 streven wij, Paulien en Paul, ernaar dat de gasten niet slechts een heerlijke ontspannen vakantie hebben, maar ook dat zij hun verblijf ervaren als een persoonlijke verrijking. Door het contact met andere vakantiegangers, met ons en met de sfeer van Bellevue.

In 1988 studeerden we beiden in Utrecht en vanaf de eerste ontmoeting was het duidelijk dat het geen ééndagsvlieg was. Paulien was daar (begrijpelijk) als 18-jarige niet meteen van overtuigd. De afgelopen decennia speelden de nodige life-events zich af. Zoals bijvoorbeeld: (af)studeren, samenwonen, verhuizen, verbouwen, verhuizen, verbouwen en nog eens verhuizen, trouwen, komen en gaan van huisdieren, wisselen van banen en werkgevers, zelfstandig ondernemerschap, opleiding vakbekwaam hovenier en natuurlijk vakanties.

In den beginne waren Griekenland, Italië en Zwitserland favoriete bestemmingen. Eerst nog met rugzak, maar naarmate het budget groeide ook met de auto. Sindsdien werd Frankrijk steeds vaker bezocht.

Ergens in het jaar 2011 waren we zoals gewoonlijk weer erg laat met het plannen van onze vakantie. Een tip van een collega leidde ons naar Bellevue. Die vakantie leerden we Elly en Jurriaan kennen en we voelden ons meteen op ons gemak bij hen en in dat tijdelijke ‘thuis’. Sindsdien reisden we één en vaak ook twee keer per jaar af naar de groene Morvan.

En 10 jaar na die eerste vakantie werden we de trotse eigenaren van die magische plek die Bellevue heet. Het valt niet mee om in de voetsporen van El&Jur te treden. Deze bijzondere mensen hebben een heel bijzondere plek gecreëerd. Wij voelen ons bevoorrecht dat wij Bellevue nu kleur mogen geven.

Daar ging een en ander in ons leven aan vooraf. Gaandeweg onze loopbanen waren er de pieken en de dalen. Zo zit je lekker in je vel en kun je de wereld aan en dan weer raak je bijna de ‘bodem’ en lijkt niets te lukken. En zo is het leven (‘c’est la vie’), de enige constante van het leven dat alles constant in beweging is. In het leven kun je nog zoveel plannen maken; de dingen kunnen anders lopen dan je droomde, dacht of wenste.

Paulien die denkt in kleuren, lijnen, smaken en geuren. Paul die streeft naar balans tussen analyse en intuïtie. Ons hondje Suze en onze katten Boele en Job die volop genieten.

De stroom voert je naar onverwachte plaatsen. En nu lijkt het alsof de stroom ons terugvoert naar onze bron. Alsof alle ervaringen in ons leven samenvloeien in het herbergierschap van Bellevue. Het huis, de plek, het dorp, het land, de mensen, de taal, de cultuur, de gasten, het klimaat en niet te vergeten de tijd. Want de klok tikt hier anders. En dat anders ervaren wij elke dag weer als een verrijking van ons leven.