Maison Bellevue

Versailles

Versailles

Versailles? Versailles is een droom. Nee, geen droom van rijke balzalen en gouden plafonds, van marmeren vloeren en Franse siertuinen, zoals het Versailles van Louis Quatorze… Nee, dit Versailles is ónze droom, omdat we van een oude garage annex schuur met onze eigen handen een gave vakantiewoning hebben gemaakt. Dat is geen sinecure. Vooral niet als je daarbij louter oude materialen gebruikt, tot en met roestige spijkers aan toe. Want Versailles moet de sfeer blijven ademen van een eeuwenoude schuur.

Marrakech

Marrakech

Is het de stokoude tegelvloer, met z’n oosterse patronen? Zijn het de Arabische snuisterijen, de heldere kleuren van de wanden? Of is het de zon die met bakken binnen bulkt door de ramen, waaraan Marrakech zijn Mediterrane sfeer dankt? Het is hoe dan ook de perfecte vakantiewoning voor twee personen, met z’n ruime salon, aparte eetkeuken, intieme slaapkamer en zinken douche.

Maison Perdue

Maison Perdue

Een strandhuisje aan de kust bij Deauville, daar lijkt Maison Perdue nog het meest op. Het verweerde hout van de vloer, de wanden, het dak en de veranda, waar je bij minder weer nog altijd buiten zit. De openslaande terrasdeuren over de hele zuidkant en het minutieuze houtsnijwerk. Wáár je ook kijkt, het verwijst alles naar de brede stranden van Normandië, naar de branding van de zee en het tij van de maan. Maar dit strandhuisje staat in het hart van de Bourgogne, tussen eeuwenoude eiken en beuken, appelbomen en wilde kersen.

Maison Bellevue

Maison Bellevue

Maison Bellevue is zonder twijfel het mooiste huis op het landgoed dat Bellevue heet. Ruim en romantisch voor twee gasten, intiem en gezellig voor een gezin van maximaal vier of voor twee bevriende stellen. De woonkamer annex keuken is tegelijk robuust en smaakvol, met z’n stoere kloostertafel, luie bank en kleurrijke kleden. De antieke radiatoren en gemakkelijke houtkachel brengen sfeer en warmte op een kille avond. De keuken, met z’n vijfpits-kooktoestel en dubbele oven, is even praktisch als eigentijds en uiteraard voorzien van alle gemakken des levens.