Bijzondere gasten

IMG 2361

‘Je gaat het toch niet over onze gasten hebben hè’, vraagt Elly in mijn achterhoofd. ‘Nee joh, ben je mal, natuurlijk niet!’ Echt niet? Nou ja vooruit, een beetje dan…

Alle gasten van Bellevue zijn bijzonder. Maar – om George Orwell te parafraseren – sommigen gasten zijn meer bijzonder dan anderen. Oh, ze zijn ons allemaal even lief hoor! Maar er zijn er die, terwijl ze toch gewoon betalen, de complete kruidentuin van onkruid ontdoen. Er zijn gasten die enorme bulten houtblokken netjes opstapelen. Die tekeningen maken danwel op de kop af 107 pannenkoeken bakken. Of die dozen vol Marokkaanse snuisteren opsturen (voor Marrakech dus hè) en er met de bosmaaier de kantjes van aflopen, om het zo maar uit te drukken.

Er zijn gasten die muren uitbreken (niet op eigen initiatief hoor, maar toch), elektra aanleggen, de sterren van de hemel koken, onze R4’tjes repareren, mijn laptop updaten, boodschappen doen, ons mee uit eten nemen en thuis in Holland planten kweken voor op Bellevue.

Er zijn gasten die liederen voor ons zingen of truien breien. Die kaarten sturen, Jurriaan in de kruiwagen rond rijden als-ie z’n poot heeft gebroken, pannenlappen naaien (daar was dan zeker een gebrek aan?!?), aan de kwast hangen, de kwast uithangen, taarten bakken, boeken schenken, korenwijn schenken, Netflix delen, chaos bezweren, schuren opruimen, eieren rapen, grind harken, concerten geven en de pony’s borstelen. Er zijn er die muziek voor Bellevue componeren. En er zijn er zelfs die dozen wijn meebrengen…

Een categorie apart – net zo bijzonder – vormen de ambassadeurs van Bellevue. Dat zijn er velen. En ze kennen allen hetzelfde dilemma: we kunnen ons geluk op Bellevue nu wel van de daken schreeuwen, maar straks wordt die tent zó populair dat er geen plek meer is voor onszelf?!? En toch schreeuwen ze. Ze porren vrienden op om ook een keer naar ons toe te komen. Ze maken collega’s warm, brengen familie het hoofd op hol.

Ja, sommigen gaan zelfs zo ver dat ze journalisten op ons af sturen. De hoofdredacteur van Leven in Frankrijk bellen en éisen dat er een reportage komt. En dat lukt ze nog ook!

Er zijn gasten die zelf bloedmooie foto’s maken van ons bescheiden landgoed en die op Facebook en Instagram plaatsen. Anderen komen op de bonnefooi en schrijven dan een heel verhaal in VTWonen. Wat dan weer wordt opgepikt door een Duitse gaste, die haar eigen Home und Garten interesseert voor Maison Perdue…

Vorig jaar nog kregen we bezoek en stond er opeens een hartverwarmende blog op BijzonderPlekje.nl. En in de eerste week van dit jaar, toen van het tijdelijke abnormaal nog geen spoor was te ontdekken, kregen we een stel Belgen over de Versailles-vloer. Schatten van jonge mensen, die bouwen aan hun eigen droom: in een eenvoudige camper de wereld rond reizen, om de mooiste plekken te ontdekken. En die liefdes van alle landen willen ze dan delen met ons allemaal. Via hun website www.thecabincouple.com. Neem er maar eens een kijkje op. Kom je toch nog even langs op Bellevue.

Zie je wel Elly, dat ik nergens over gasten schrijf? Ik schrijf louter over vrienden.

Facebook
WhatsApp

Recente berichten

Boodschappenlijstjes

Een heerlijk ratjetoe

Bellevue 20.21

In dit rivierenland

Een Schot in de roos

Vriendschap in een glas wijn

De afhaalvakantie

Allons, enfants de la Patrie!

Stress!!!

Het geluk van Eva